Over Carla

Als jong meisje wist ik al wat ik wilde: kinderen helpen bij wie het opgroeien en ontwikkelen niet vanzelf gaat. Vanuit deze passie begon ik op 18-jarige leeftijd aan de studie Orthopedagogiek. Inmiddels heb ik al ruim 30 jaar ervaring en run ik sinds 2017 mijn prachtige bedrijf: FIDES.

Elk kind is van nature goed
Dit vanuit de visie ‘Elk kind is van nature goed’. Ik begeleid ouders met het creëren van een stevige basis in opvoeding en ouderschap, waarin ze vol vertrouwen het beste in zichzelf én hun kind naar boven kunnen halen.

 

Mijn drijfveren

Onderstaande eigenschappen laten zien waar ik voor sta.

Fides-vlinder-groen
Gelijkwaardig

Ouder en kind zijn gelijkwaardig óf zouden dat wat mij betreft moeten zijn. Zelf stel ik me altijd gelijkwaardig op, dat vind ik prettig en kost me geen moeite.

Fides Vlinder zand
Moedig

Om een volgende stap te zetten is moed nodig. Binnen FIDES, maar ook bij ouders speelt dit sterk. Ze hebben moed nodig om het echt op hun eigen manier te doen.

Fides Vlinder paars
Nieuwsgierig

Ik ben steeds op onderzoek en nieuwsgierig naar het onbekende. Wat speelt er in het hoofd van de ander? Ik wil begrijpen waarom we doen wat we doen.

Fides-vlinder-groen
Vertrouwen

Ik heb vertrouwen in de kracht van elk kind en elke ouder. Mijn visie op opvoeden is gebaseerd op vertrouwen in plaats van angst. Juist dat moeten we los leren laten.

Fides Vlinder zand
Onvoorwaardelijk

Je kunt alleen het beste in een kind naar boven halen als het kind er écht mag zijn, als volwaardig mens met gedachten en gevoelens.

Over Carla
Opvoedingsondersteuning
Over Carla
Opvoeding en Ouderschap

‘Elk kind is van nature goed.’