19 januari: workshop ‘Meer rust & harmonie in het gezin’

Herken je dat … Dat je kind niet luistert en je niet begrijpt waar het gedrag vandaan komt? Je hebt al van alles geprobeerd, maar niks helpt écht. Je zit in een vicieuze cirkel van machtsstrijd. Je wilt beter voor jezelf zorgen en liefdevol grenzen stellen zonder straffen en belonen. Sluit eens aan bij mijn workshop.

Meer plezier ervaren in ouderschap. Dat is hetgeen dat centraal staat tijdens de workshop die ik op donderdag 19 januari geef. Deze workshop is bedoeld voor de nieuwsgierige ouder die ervoor open staat om te leren in opvoeding en ouderschap en op zoek is naar handvatten of houvast in opvoeding. Maar óók voor de ouder die best tevreden is met hoe het nu thuis gaat, maar die wel denkt dat er altijd nog meer te leren en te ontdekken valt.

Kinderen zijn in de basis goed

Ik wil dat kinderen gehoord en gezien worden, dat hun gedrag begrepen wordt, dat zíj begrepen worden. Kinderen zijn in de basis goed. Als ze ‘lastig’ gedrag vertonen, is het belangrijk om verder te kijken. Er ligt altijd iets onder hun gedrag: gevoelens, gedachten en behoeften. Kinderen willen het van nature goed doen en zijn er niet op uit om ons dwars te zitten. In de loop der jaren raakte ik steeds meer overtuigd van de ongelooflijk belangrijke rol die ouders spelen in de opvoeding van hun kind en de potentie die ze hebben om hun kind te helpen opgroeien tot zelfsturende volwassenen.

Inhoud workshop

Het doel van mijn workshop is om je iets te vertellen over ‘bewust ouderschap’; een andere manier van opvoeden, gericht op de lange termijn: het helpen opgroeien van ons kind naar zelfsturende volwassene. De essentie ervan? Meer bewustzijn over je kind én over jezelf en de relatie die je hebt met je kind. Tijdens de workshop geef ik je een aantal tips die je meteen kan gebruiken om meer plezier en minder worsteling te ervaren in het ouderschap. Wat onder andere aan bod komt is:

  • Een kijkje voorbij gedrag
  • Behoeften en verwachtingen
  • Effectieve communicatie
  • Verbinding en veiligheid
  • Driftbuien en emoties
  • Jij zelf als ouder

Waar en wanneer?

De workshop vindt plaats op donderdag 19 januari van 19.30 uur tot 21.00 uur in mijn praktijk, Noordstraat 44 in Hoek. Kinderen worden snel groot. Dus hoe lang wil je nog wachten? Meld je aan!

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@fides-orthopedagogiek.nl. Tot dan!

Prijs: € 15. Er is plaats voor 8 ouders. Vol = vol. 

Lees meer

3 stappen bij lastige emoties: Zien, Zijn, Zoek

3 stappen bij lastige emoties: Zien, Zijn, Zoek

Kinderen kunnen overspoeld raken door emoties in situaties die voor hen lastig zijn of die ze niet goed begrijpen of kunnen overzien. Als kinderen zo overweldigd zijn, hebben ze hun ouders nodig om zich veilig te voelen en (weer) grip te krijgen op de situatie.

Lees meer
Veerkrachtiger en flexibeler met ACT4kids

Veerkrachtiger en flexibeler met ACT4kids

Naast de coaching die ik geef aan ouders, ben ik ook actief bij de Zeeuwse gemeenten als jeugdhulpaanbieder. Hier ben ik gecertificeerd trainer bij ACT4kids en verzorg ik groepstrajecten voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Lees meer