Reviews – ‘Een gevoel van geen schaamte hoeven hebben’

Meer richting in het volgen van de juiste weg

‘Op het moment dat onze dochter dagelijks last kreeg van haar nachtangsten en we niet meer wisten hoe we haar konden helpen ontprikkelen, wist ik dat we op zoek moesten naar hulp. Vooral met het oog op de toekomst wilden we graag tips in hoe we haar kunnen ondersteunen én haar kunnen leren omgaan met haar eigen karakter en gevoeligheid. Via verschillende instanties kregen we opties voor ondersteuning. De informatie op Carla haar website sprak ons het meeste aan, haar aanpak en omschrijving sloten goed bij ons aan. Tijdens een telefonisch gesprek was er gelijk een klik en we hadden een goed gevoel bij Carla.

Dit blijkt in de praktijk ook zo te zijn. We ervaren Carla haar aanpak als zeer prettig en ongedwongen. Met de praktische tips die ze geeft en de oefeningen die we kunnen toepassen, merken we direct resultaat. We zijn ons ervan bewust dat wij voor de lange termijn een grote rol spelen. De spiegel die je wordt voorgehouden is confronterend, herkenbaar en verhelderend. Het begrijpen is één ding, ernaar handelen vergt nog oefening.

Door Carla haar ervaring en kunde kan ze ons duidelijk de weg wijzen. Het blijkt de bekende weg te zijn, maar deze wordt nu goed in kaart gebracht en schoongeveegd. Het pad is nu makkelijker om te volgen.’

 – Ouders van een dochter (7 jaar)


Gelijk een goed en vertrouwd gevoel

‘Wij willen Carla nogmaals ontzettend bedanken voor alles wat ze voor onze dochter én voor ons heeft betekend. Toen onze dochter uitviel op school en we niet konden achterhalen wat de reden was, realiseerden we ons dat we wel wat hulp konden gebruiken. Via een familielid dat Carla kende via haar werk op school, zijn we bij Carla terecht gekomen. 

We hadden bij Carla direct een gevoel van op je gemak zijn. Een gevoel van welkom zijn en het gevoel van geen schaamte hoeven hebben, terwijl dat er wel degelijk was. Dit gaf onze dochter ook gelijk een goed en vertrouwd gevoel. Wat extra waardevol is, is dat ze ons als ouders goed heeft ondersteund en het hele gezin erin betrekt!

Het traject heeft onze dochter veel gebracht. Ze is in een paar jaar tijd veel gegroeid. Het gaat nog steeds met de nodige hobbels, maar ze is opener geworden, praat meer over wat er in haar omgaat, onderneemt steeds meer én ziet minder op tegen dingen.’

– Hans en Manon, ouders van een dochter (bij start traject 15 jaar, nu 17 jaar)

Lees meer

3 stappen bij lastige emoties: Zien, Zijn, Zoek

3 stappen bij lastige emoties: Zien, Zijn, Zoek

Kinderen kunnen overspoeld raken door emoties in situaties die voor hen lastig zijn of die ze niet goed begrijpen of kunnen overzien. Als kinderen zo overweldigd zijn, hebben ze hun ouders nodig om zich veilig te voelen en (weer) grip te krijgen op de situatie.

Lees meer
19 januari: workshop ‘Meer rust & harmonie in het gezin’

19 januari: workshop ‘Meer rust & harmonie in het gezin’

Meer plezier ervaren in ouderschap. Dat is hetgeen dat centraal staat tijdens de workshop die ik op donderdag 19 januari geef. Tijdens de workshop geef ik je een aantal tips die je meteen kan gebruiken om meer plezier en minder worsteling te ervaren in het ouderschap. Kinderen worden snel groot. Dus meld je snel aan! Er is plaats voor 8 ouders. Vol = vol.

Lees meer
Veerkrachtiger en flexibeler met ACT4kids

Veerkrachtiger en flexibeler met ACT4kids

Naast de coaching die ik geef aan ouders, ben ik ook actief bij de Zeeuwse gemeenten als jeugdhulpaanbieder. Hier ben ik gecertificeerd trainer bij ACT4kids en verzorg ik groepstrajecten voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Lees meer